Google Shopping kauppiasportaali

Jotta saisit tehtyä Google Shopping -kampanjoita, tarvitset Kauppiasportaali-työkalun, joka liitetään Google Ads -mainostiliisi. Kauppiasportaali toimii Google Shopping -mainosten pohjana ja sen avulla hallinoidaan verkkokaupan tuotedataa. Kauppiasportaaliin syötetään yrityksen tiedot, logo, postitusinformaatio sekä tuotedata. Tuotedata tarkoittaa verkkokaupan myytävien tuotteiden ominaisuuksia ja tietoja, kuten nimi, materiaali, väri ja hinta.

Google Shopping -mainoksissa ei käytetä avainsanoja lainkaan, vaan sen sijaan Kauppiasportaalissa olevan tuotedatan perusteella määritetään, miten ja milloin Google näyttää mainoksiasi. Kauppiasportaalin kautta lähetetty tuotedata sisältää tietoa myymistäsi tuotteista, jonka perusteella Google etsii mainoksiasi vastaavia käyttäjien hakuja. Näin käyttäjille näytetään mahdollisimman osuvia tuotteita! Kampanjan pohjalta Google luo automaattisesti Shopping-mainoksesi, eli ne näkyvät samalla periaatteella kuin tekstimainoksesi.

Google Shopping tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäjän tehdessä hakukoneessa jokin haku, hänelle esitellään hakua vastaavan tuoteryhmän tuotteita kuvamainoksin. Käyttäjän ei kuitenkaan tarvitse vielä klikata itsensä vierailemaan verkkokaupan tai kivijalkaliikkeen verkkosivustolle. Google Shopping on mainostajalle erinomainen keino saada enemmän näkyvyyttä, nostaa mainosten klikkausprosenttia ja sen johdosta kasvattaa merkittävästi myyntiä!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *